Ottelu.

Päivitystä vielä ennen reissailua.

Tiistaipäivä eli pelipäivä!

Viikonloppu kuitenkin meni mukavasti, lauantaina meille, vaihtareille, oli järkkäilty lounasta sekä jalkapalloa! Lämmittelyksi hampurilaiset ja vamos. Pieni muotoinen turnaus kyseessä ja pelimuotona 5 vs 5, neljä joukkuetta ja 2 peliä. Ja pelin tyylihän on mallia kieli vyön alla päästä päähän, joten vauhtia siis riitti. Ensimmäisestä pelistä niukka tappio ja jälkimmäisestä häviö vielä niukemmin rankkareilla.

Lauantai illalla olikin sitten vuorossa synttärijuhlaa. Kolmella vaihtarilla sattui olemaan synttärit viikonlopun ympärillä, joten sitähän on syytä juhlistaa. Nuo pienehköt juhlat olivat yhden tuutorin kotona ja paikalla oli varmaankin reilu 100 henkeä, joten ei se vauhti jäänyt pelkästään jalkapallokentälle.

Sunnuntaina ylös vaan 'aikaisin', vaikka edellinen ilta venähtikin, taas aamun puolelle, paikallisia tapoja noudattaen. Buenos Airesissa kuulemma tavat ovat vielä rajumpia ja baariin ei ole tapana mennä ennen klo 4 tai 5. Mutta tosiaan, sunnuntaina tässä lähistöllä on useampi tori ja kävin pyörimässä vähän auringonpaisteessa ulkona. Tavaraa ja kansaa riitti.

Tänään piti nykäistä itseään vähän niskasta, nousta 8 paikkeilla ja painaa aamulenkille tuonne rantabulevardille. Voisin väittää, että keli ja maisemat olivat mitä täydellisimmät. Varustukseksi lenkille riitti shortsit ja t-paita, kun aurinko kerta paistoi täydeltä taivaalta. Meren rantaa, eli rantabulevardia, pitkinhän voi juosta vaikka koko Montevideon ympäri, jos duracell vaihde iskee. Itse tyydyin vain vaatimattomaan kolmeen varttiin.

Löysin myös eräästä kirjakaupasta tänään Waltarin Turms Kuolemattoman espanjaksi. Koska hinta oli jotain 9e luokkaa, lähti se mukaan. Huvittavaa kävellä kirjakauppaan ja ensimmäisessä hyllyssä, jonka eteen pysähdyin, kyseinen kirja!

Jaaaaaa sitten päivän päätapahtuma, Uruguay - Ecuador!

Pelin lopputuloshan oli:
Uruguay - Ecuador: 1-1

Ennen peliä stadionilla levitettiin isot lakanat katsomoon, niistä kuvia alempana (Peñarolin lakana on kuulemma maailman isoin ja kiertää melkein koko stadionin).

Peli sai aika alkuun dramaattisen käänteen, kun Ecuador sai rankkarin josta syntyi ottelun avausosuma (löytyy videolla myös, mutta kooste tai mikälie tulle joskus myöhemmin). Uruguayn peli oli ensimmäisellä puoliajalla aika sekaisin muutenkin, eikä juuri Suarezin yläriman lisäksi löytynyt suurta juhlan aihetta.

Toinen puoliaika olikin sitten lähinnä Uruguayn hyökkäystä toisensa jälkeen ja tasoituksen ampui Cavani (myös se videolla). Kuten paikallisen jalkapalloon kuuluu, ottelu oli erittäin värikäs ja keltaisia kortteja satoi koko ottelun läpi. Myös yksi punainen jaettiin Ecuadorin pelaajalle, tämän otettua toisen keltaisen. Stadionilla oli hyvä tunnelma, mutta meno pysyi vielä rauhallisena. Kuitenkin aiomme mennä katsomaan Peñarol - Nacional -ottelua ja tuolloin stadion on jaettu karsinoihin kannattajien erottamiseksi, tunnelmakin on luultavasti hieman erilainen.

Mutta alla joitain kuvia ottelusta ja lisää Flickr albumissa :

Turisti.

Porukkaa.

Roopen kasvomaalit.

Turisteja, monikossa.

Lakanaa!

Lisää lakanaa. Ton alta joutu seikkaileen pois, että sai kuvan otettua.

Pojat.

Uruguay vasemmalta: Suarez, Forlan, Ramirez, Pereira, Godin,
Muslera, Alfaro, Cavani, Lugano, Perez ja Pereira,

Kuulemma väsytti, joten istahti.

Yleisö.

Lisää kuvia: http://www.flickr.com/photos/sealedup/sets/72157631326190888/


Sekä Uruguayn kannustuskappale:




Huomenna tosiaan edessä Argentiinan kiertue! Keliksi luvattu mukavaa 25-30 astetta koko ajalle ja odotan aivan mahtavaa reissua! Eiköhän sen jälkeen riitä kirjoitettavaa taas!

Hasta luego!

//Otto

0 comments:

Post a Comment