Elämää.


Pari päivää sapattia takana, aika palata sorvin ääreen.

Jotta pysytään varmasti kartalle, niin tässä valloitetut alueet:

Alueet joilla tullu vierailtua.



Elikkä perjantaina pikkufiestaa grillailun muodossa ensin täällä kämpillä. Talonomistajat järkkäili meille siis grillailuiltaa täällä ja safkat oli mitä parhaimpia. Alempana vähän kuvia niistä vielä, mutta sanottakoon että paikallinen liha on erittäin hyvää sekä halpaa (kunhan täältä joskus kotoudun niin syön salaattia kuukauden). Tarjolla oli nautaa, kanaa, jonkin sortin chorizoa, paprikoita sekä vähän lisää nautaa. Oluttakin taisi jokunen pullo upota.

Lihaa, lihaa, kanaa ja lihaa. Niin onhan tuolla muutama paprikakin.

Vasemmalta oikealle: Hugo (Ranska), Tom (Ranska), Antoine (Ranska), Roope (Suomi) sekä Pepe vuokraisäntämme ja fanaattinen Peñarol fani.



Oscar mike (on the move) kämpältä joskus puolenyön aikaan lähistöllä sijaitsevaan juomaravintolaan, kyseiseeä lafkassa vaihtareita sekä tuutoreita. Paikka tarjosi viihdykettä varmaankin johonkin 4 asti (muistikuvien tarkkuutta ei voitu varmentaa) ja kyllä siinä pullo jos toinen ehdittiin juomaan. Oluthan tulee baareissakin litran pulloissa ja tiskiltä vaan napataan mukaan tarvittava määrä laseja.

Ensimmäisestä bolagetista jatkoimme, tietenkin, sen sulkeutuessa kohti vihreempiä laitumia. Eräs uruguaylainen oli niin ystävällinen, että tarjosi mulle ja Roopelle vielä jotain yrttiviinaa. On mukava tutustua uusiin kulttuureihin, mutta kyseisen viinan olisin voinut jättää välistä juopumus tilasta huolimatta, hyi helvetti.

Mentiin sen saman kaverin kanssa samaa matkaa klubille, joka piti oviaan avoinna vähän myöhempään. Matka oli varmasti mielenkiintoinen, vielä kun muistaisikin tarkalleen mihin mentiin. No joka tapauksessa siellä viivyttiin ilmeisesti pari tuntia, tästäkään ei löytynyt tarkkaa aikaleimaa, ja taksilla kämpille (joku jopa muisti osoitteen). Taksithan ei, täälläkään, maksa juuri mitään.

Ja koska viikonloppu on ihmisen parasta aikaa, niin lauantaipäivä vietettiin pitkälti makoillessa vihreinä ympäri kämppää.

Sen verran liikuntakykyä oli vielä tallella, että pystyttiin Roopen kanssa raahautumaan tohon lähelle syömään paikallisia hampurilaisia (Chivitos). Chivitokset on veikeitä pikku purilaisia jossa on sisällä sellanen yli 5cm lihaa. Harmiksi kameraa ei sattunut mukaan, mutta koostumus kuta kuinkin: Sämpylä, kinkkua, naudan sisäfilepihvi, kinkkua, pekonia, juustoa, rehut (salaatit, tomaatit, jalopenot..), majoneesia ja sämpylä. Korkeutta varmaan sellanen 15cm, nälän luulisi lähtevän.

Kun pahimmat olot oli lauantaina selätetty ja itsestä otettu henkinen niskalenkki, alkoi eläminen taas. Ruvettiin varovaisesti maistelemaan olutta, ei ollut huonoa edelleenkään. 'Aloittelut' venyivät hieman (ranskalaiset...) ja yökerhoa kohti lähdettiin vasta joskus 3 jälkeen. Ahtauduttiin yhden tuutorin, joka oli kuskina, pieneen Peugeottiin. Järjestely oli huikea! Kauppakassin kokoinen Peugeot, takapenkillä 5 henkilöä ja pelkääjän paikalla 2 + tietysti kuski!

Lauantai-illan menoa, kuvissa (vasemmalta) Antoine, Tom, Roope sekä Olivier (Belgia).
No siihen se mahtavuus loppuikin, aikainen lintu nappaa madon ja haluamaamme yökerhoon ei ollut enää mitään asiaa, porukassamme olleet naiset kyllä olisivat päässeet sisään suoraan. Itse ehdotin, että neuvottelemme vähän ystävällisen ovimikon kanssa herrasmiesmäiseen tyyliin, mutta täällä ei kuulemma moista korruptiota ole. Mäkkärin kautta siis takaisin kämpille ja jatkamaan vielä hetkeksi.


Sunnuntai oli lepopäivä ja kiertelin vain lähiympäristössä.


Maanantaina suksin käymään koululla, ja koska en jaksanut odottaa oikeaa bussia, nappasin vain jonkun bussin. Sattumalta onnistuin jopa jäämään oikeilla kulmilla pois ja suunnistamaan koululle. Käväisin kv-koordinaattorin juttusilla ja tarkistin missä luokissa kurssit ovat. Selvästi sana 3-päiväsestäni viikosta oli kiirinyt kateellisten korviin, sillä yhden kurssin luento on siiretty maanantai illalle. Nou hätä, ei muutakun odottelemaan tunnin alkua. Koska mulla oli muutaman tunti luppoaikaa, niin päätin lähteä kiertelemään. Kiertelin vähän koulun lähimaastossa ja kävin safkailemassa.

Eilinen kurssi käsittelee videon editointi ja efektejä, vähän samaa mitä Suomessa olen yhden kurssin verran käynyt, mutta tällä kertaa ohjelmat, termit ja opetuskieli ovat espanjaksi. Ermmmm what's Up, Doc?

Palatessa kotiin päin, päätin hypätä bussiin, joka menee jonnekin Pocitokseen (alue jolla asumme) päin. No se bussi todellakin meni vain sinne päin. Bussin kääntyessä väärään suntaan hyppäsin pois ja kävelin lopun matkaa. Onnistuin sitten valitsemaan ainoan Pocitoksen alueelle menevistä, noin 10 bussista, joka kääntyy jonnekin hevonkuuseen. No seikkailuja seikkailuja, matkahan se on tärkein eikä määränpää.

Toisaalta, sen bussin takia onnistuin paikallistamaan José Pedro Varela:n lukion. Jossain vaiheessa varmasti rupeaa ilmestymään kuvia erilaisten Varela kylttien edessä, Varela on nimittäin yleinen nimi täällä päin. 2 ärrää sen sijaan ennenkuulumattoman edistyksellistä.

Tässä kuva vielä talomme kattoterassilta:


Chau!

//Otto

2 comments:

Unknown said...

Kuulostaa asialliselta menolta. Oma vaihtoreissu alkoi suurin piirtein yhtä kosteassa tunnelmassa, joskin hivenen kylmemmässä. Romaniassa taisi olla aboot -10 astetta kun saavuttiin ja lunta tuli taivaan täydeltä...

Virvatuli said...

Mitä sä opiskelet?

Post a Comment