Menossa.


Lauantai ja paikallisittain "día despues" oloja.

Viikko koulua nyt takana ja voisin väittää, että helpomminkin olis voinut vaihdon suorittaa. Tosin väkisinkin espanja rupeaa taipumaan, kun koulusta olis hyvä saada suorituksetkin. Niin ja olen ainoa ulkomaalainen jokaisella kurssillani. Uruguaylaiset on rentoa porukkaa ja tullu tustuttua muutamiin paikallisiin. Kun keskustelu kääntyy urheiluun, niin aina tulee heito "Tuut mun kanssa katsomaan Peñarolin / Nacionalin peliä" ja keskustelu seurasta riippuen olen aina jommankumman puolella.

Tietysti, jos värien perusteella tekis valintaa niin sydän kääntyisi Peñarolin puoleen (vrt Ipan logo).

Club Atlético Peñarol

Club Nacional de Football

Tuli kanssa juotua matea , kun yks koulukaveri sitä tarjos. Täällä puoli kansaa kulkee sen mate-kipon ja termospullon kanssa kaikkialle. Kyseinen juoma maistuu hyvin paljon teeltä, jossa ei ole mitään ylimääräisiä lisukkeita, ja käytännössä kaikki juovat sitä enemmän tai vähemmän.

Identity design kurssilla päästiin asian äärelle, kun opettaja rupesi kertomaan suomalaisista suunnittelijoista (mm. Finlandia vodkan pullo oli puheenaiheena). Tuli myös olo kuin olisin ollut takaisin leikkikoulussa, tosin tällä kertaa askartelu oli hieman hankalampaa. Saimme A3 paperit joista piti taitella täydellinen kuutio, jonka saa avattua ja suljettua, ilman että paperia leikkaa tai repii. Sanotaan vaikka näin, että saavutettu lopputulos ei tällä kertaa vastannut ihan sitä.

Aika kulkee urassaan aika vauhdilla, kun joka päivä tuntuu olevan jotain. Keskiviikkona oli illalinen / illan istujaiset yhden tuutorin kämpässä rantabulevardilla, näkymät oli aika näppärät. Syötiin varmaan puolen yön aikaan, jonka jälkeen oli vuorossa muutaman oluen tyhjennys. En kyllä haluaisi olla naapurina siinä talossa, täällä on ilmeisesti normaalia soittaa viikkolla musiikkia täysillä 3 asti aamulla. No muutenkin toi kulttuuri on yöpainoitteinen.

Niin ja keskiviikko toi mukanaan myös mieluisan yllätyksen, lämpöä! Ke ja to täällä oli päivällä lähemmäs 30 astetta..! Tosin nyt ollaan taas palauduttu vähän normaaleihinpiin lukemiin.

Torstaina taas oli tervetuliaisjuhlat vaihtareille ja ilta oli suoranainen menestys. Varmaan elämäni halvin baari-ilta. Rahaa uppos alle 10e baariin. Ostettiin nimittäin 5 pekkaan muutama ämpäri, eihän kannu riitä mihinkään, jonkin sortin sangriaa ja imettiin sitä pilleille ringissä. Hinta tais olla 3e per lärvi per ämpäri. Siirtyminen kämpille jossain vaiheessa ja pieni loppuverryttely ennen unta. Kello mahtoi olla jossain 7 paikkeilla.

Pyhitä lepopäiväsi. Perjantaina ei mitään ja levolle se tulikin pyhitettyä. Tietenkin perjantaina sattui olemaan Noche de Nostalgia , kyseessä paikallinen vappu ja sellaistahan ei välistä jätetä. Menoksi vaan. Oltiin lähistöllä olevassa asuntola/hostelli paikassa, jossa oli paljon muitakin opiskelijoita ja vaihtareita. Kaikille tuli varmasti selväksi mikä tää meidän talon nimi on, ainakin siihen tyylin sitä hoilattiin. Ilta oli taaskin menestys, ja koska on hyvä olla rutiineja, siirryimme vielä joidenkin muiden kanssa jatkamaan kämpillemme.

Ja jotta kenellekkään ei jää epäselväksi niin talon nimi on Casa Amarilla.
Tehokkaasti ehdin eilen aloitteluiden aikana tekemään meille logonkin, joka paiskataan paitoihin:


Club Atlético Casamarilla.


Kohta tarvii lähteä katsastamaan paikallisen jalkapallon taso, pikku futispelit tuutorin ja sen kavereiden kanssa. Jouduin jopa tekemään hankitoja, kun lenkkareita ei tullu otettua mukaan. Paikalliset popot köyhdytti mua, jopa 20e verran.

Adios!

//Otto

0 comments:

Post a Comment