Kevät.

Kiireinen viikko ollut, tai ainakin siltä tuntunut joten nyt vasta pientä päivitystä.

Viime lauantaina olin siis pelailemassa kuningas jalkapalloa paikallisten kanssa. 5 vs 5 tekonurmi futsalkentällä. Pelaamassa ei välttämättä ollu Uruguayn parhaimmisto, mutta kuitenkin näppärät tunnin pelit tuli pelattua. Saldo tyylikäs 2 maalia ja 2 maalisyöttöä. Paikallishankintana ostetut tossut toimivat siis hyvin.

Sunnuntaina Tom tarjoili meille ranskalaista safkaa ja mikäs sen parempaa, kun kävellä valmiiseen pöytään maukkaan ruoan äärelle. Tarjolla oli jotain ranskalaista peruna-sipuli-kinkku -pataa. Jossain vaiheessa pitää maksaa potut makarooneina ja tehdä muille makaroonilaatikkoa.

Koska kävely on ehdottomasti paras tapa nähdä paikkoja, kävelin maanantaina koululle. Kamera mukana ja reittivalinta ehkä Montevideon huikeimman aukion kautta. Ja kuten ehkä tän tekstin otsikosta nokkelimmat arvata saattaa, kevät on saapunut. Kelit on aurinkoisia ja +20 yläpuolella, aamusin tosin on vielä viileämpäa, mutta eiköhän sekin vielä korjaannu.

Kävelyreitti oli ihan mukava ja tuli tutkittua kaupunkia taas vähän enemmän. Kämpältä koululle kävelee sellasen 30min tai alle, riippuen reitistä tietenkin.

Mutta tässä kuvia reitin varrelta:

Hra. Varelan aukio.

Liikenneympyrä


Yksi pääkaduista.

Hra. Varelan skole.

Kuljen ton ohi päivittäin, eikä vieläkään mitään ideaa siitä,
että mikä rakennus toi on.

Olin jopa niin toimelias, että otin kämpiltä pari kuvaa:

Huoneesta pääsee sisäpihalle.

Ja sisäpihaa, jolle Sara tiesi jonkun paremman arkkitehtuurisen nimen.
Tietysti unohdin sen jo.

Illemmalla samana päivänä lähdettiin Antoine:n kanssa tarkistamaan kulmia, käveltiin siis lähimmälle kasinolle. Paikka oli auttamatta jäänyt johonkin 70-luvulle, lukuunottamatta uusia pelikoneita, ja tunne oli ihan kuin olisi astunut aikakoneeseen. Muuten kyseinen mesta ei juuri mielenkiintoa tarjonnut, joten vierailu jäi lyhyeksi.

Koska elämä on seikkailua, lähdin eilen (keskiviikkona) kävelemään vanhaan kaupunkiin hyppytuntien aikana. Vanha kaupunki on Montevideon hienoimpia osia, mutta samalla myös ikä ja alueen huono maine näkyvät tietyissä osissa, kyseiseen paikkaan en siis lähtisi yöllä ylimääräisen omaisuuden kanssa. Ranta ja -rantakatu, joka kiertää Montevideota kulkee myös Vanhan kaupungin kautta.

Kuvei:

Keskustaa

Tyylikäs kyltti, tosin hotellin etuovi oli myöskin samassa kunnossa.

Itsenäisyys ja äijät palmun takana kaupungin hommissa.

Samaa toria.

Vieläkin olla itsenäisyyden luona.

Vanhaa kaupunkia.

Nelson on liittynyt kommunisti nuoriin.

Erkki Tuomiojan luvattu maanosa.

Joku kadunkulma.

Toivottavasti kuvia oli vähintäänkin liikaa, koska niitä on vielä lisää Flickr-kansiossa:
http://www.flickr.com/photos/sealedup/sets/72157631326190888/

Tänään on torstai, torstai on hyvä päivä. Viikonloppu alkaa torstaina. Huomenna tarkoitus käydä ostamassa piljetit Uruguay - Ecuador MM2014 karsintaotteluun, joka pelataan 11.9.'12, sekä bussiliput Cordobaan, Argentiinaan.

Suunniteltiin pieni reilu viikon reissu, joka tekee muutaman tuhannen kilometrin lenkin Argentiinassa ja Paraguayssa. Kohteina mm. Cordoba, Salta, Asuncíon, Iguazu Falls. 

Toi reissu tehdään syyskuun puolivälin paikkeilla.

Ohessa vielä pieni reittikartta à la google maps: Kartta


View Larger Map

0 comments:

Post a Comment